Nachtlenzen

Jouw slaapmutsje voor een scherp zicht

’s Nachts lenzen dragen en overdag zonder bril of lenzen een scherp zicht hebben: dat is het principe van nachtlenzen. Terwijl je slaapt corrigeren de lenzen je ogen, en dit zonder dat je er iets van merkt. De nachtlens drijft als het ware op de traanfilm van het oog en zorgt ervoor dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt.

Nachtlenzen hebben een hoge zuurstofdoorlatendheid, waardoor ze perfect zijn voor mensen met droge of gevoelige ogen of voor wie last heeft van hooikoorts. Wie vaak leest of veel computerwerk verricht, zeker in een ruimte met airco, heeft eveneens baat bij nachtlenzen: geen last meer van je lenzen door je vermoeide ogen. Ook sporters kunnen genieten van de voordelen: transpireren is geen belemmering meer, en stofjes achter de lens zijn verleden tijd!

 

Maar nachtlenzen hebben nog veel meer voordelen: je hoeft nergens nog vloeistoffen mee naar toe te nemen, de kans op het verliezen van een lens is veel beperkter én nachtlenzen stabiliseren je sterkte: je wordt dus niet hoger bijziend!

Benieuwd of jij in aanmerking komt voor nachtlenzen? Kom dan even langs in onze winkel voor het advies van onze contactlensspecialist.